tisdag 11 april 2017

Mitt i terminen...

Onsdag och det är påsklov på Mättpunkten. Relativt lugnt och stilla. Vi har våra vanliga utskick + fritids samt extrautskick till HuddingeTennis lovskola. 300-350 portioner per dag, så det finns gott om tid att 1. dela ut lite semestrar samt 2. Rulla köttbullar. Lovstädningen blåste vi av på ett par timmar i måndags. Jobbar man rent behövs det inga större åthävor i städväg under loven!!

Vi hade en fantastisk avslutning fredagen innan påsklovet. Vi skippade den gamla trötta påskbuffén och körde vår bejublade Hammarbydag istället. Fyra grönvita sallader. Friterad klyftpotatis. Nötchorizo. Stekt biff med lök. Egenpanerad fläskschnitzel. Falafelbiffar. Egen bearnaise. Egenkokt ketchup. Bostongurka & rostad lök. Äppelpaj med vaniljsås till efterrätt.

Tror ni det blev poppis?? Självklart.

video

Stämningen var galet hög, och det är så lätt att ordna lite kul och annorlunda dagar i skolrestaurangen bara viljan och fantasin finns.

På firman rullar allt på i sakta mak. Hade återigen bakutbildning på Kungsholmens gymnasium och även denna gång för Sodexokockar. Lika lyckat som senast. En fantastiskt bra utbildning som jag gör tillsammans med underbara Camilla Linder från Lantmännen. Väldigt enkel brödbakning anpassat för storkök och speciellt för folk med noll eller ringa bakkunskaper.



Resultatet är häpnadsväckande. Hur många Sodexoenheter som helst har börjat baka. Även hos de som tidigare uttryckt att dom ej har tid. Intressant ;)

På tisdag, direkt efter påsk, väntar studiebesök från Sundsvall.

På onsdag nästa vecka beger jag mig ut till Sigtuna för en eftermiddagsföreläsning i ledarskap ur ett kökschefsperspektiv. Blir spännande att se vad det är för grupp som väntar på mig denna gång. Hoppas på en eftermiddag med vilda diskussioner. Brukar vara roligast då :)

Börjar även närma sig Guldkogalan. Sitter denna gång i juryn för Årets Guldstjärna och det blir olidligt spännande att se vem som vinner

Glädjande nog så kommer jag också, tillsammans med Barbro Fernström, att göra lunch på själva guldkodagen.

Har återigen blivit tillfrågad att medverka i kockduellerna under Smaka på Stockholm. Självklart har jag tackat jag och får återigen möta Ola Håkansson. Går av stapeln 17.00 den 1 juni.

Nu skall jag jobba vidare. Åker till Island över påsk, så det gäller att ha allt förberett innan flyget går imorgon e.m




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar