onsdag 12 november 2014

Träningsläger med TSSR 7-8 #movember

Onsdagkväll, och ytterligare en lång dag till ända. Mycket nu, som man brukar säga. Skall man vara borta från enheten i en vecka, så är det mycket som skall planeras. För mig är det lite extra knepigt, för veckan efter VM, så skall jag till Umeå och föreläsa. Direkt därefter, skall jag hålla en tredagars utbildning i ett seniorboendekök i Arvika. Gäller alltså att ha alla bitar på plats.

TSSR:s alla bitar föll definitivt på plats under helgen som gick Vi hade ju träningsläger på Annersta, och oj vad bra det gick. Tiden vi gjorde på lördagsträningen var remarkabel, och allt ser väldigt bra ut inför VM. Maten vi lagade, fick Annerstaskolans barn mumsa i sig under måndagen och tisdagen. Inte dumt med VM mat till skollunch vill jag lova. Evens efterrätt håller jag dock på till julbordet


Huddinges kostenhet, Nathalie Noboa & Annika Wensing-Stjerngren, har ju suttit med det otacksamma uppdraget att näringsberäkna vår meny. Dom har dock gjort det med den äran, och nu är även den lilla, men ack så viktiga, detaljen avklarad. Givetvis poserade man glatt ihop med laget. Underbart med den stöttning vi fått, och får av Huddinge Kommun. Ja, inte bara Huddinge, förresten. Alla fem kommunerna som är involverade i detta projekt, har ställt upp på ett föredömligt sätt:) Vill rikta ett lite speciellt tack till Helené Gustafsson. Evens chef på Måltid Norra Hisingen. Ditt telefonsamtal och ditt "lycka till" var mycket uppskattat av mig OCH laget, och det känns skönt att veta att vi har Er stadsdel i ryggen när vi tävlar.

             Här nedan följer nu ett bildsvep från fredagens och lördagens träning. Håll till godo

Johan är ju en hejare på att prata. Som reserv har han gott om tid att vandra omkring och muntra upp oss andra i laget med sina små underfundigheter. En underbar kille att ha i laget. Solsken i köket, helt enkelt....
                                  Barbro är alltid fullt fokuserad på sin rätt, och så även här:)

      Johan hamnade även hos mig för en pratstund, och man kan väl gissa att ämnet var musik....

                             ....och se här, vad glad och på gott humör jag blev av den diskussionen:)

 Even spanar efter bättre tider. Iklädd sin nya slokmustasch, så gjorde han sin bästa tillagning hittills:) Att hela laget nu är elegant mustaschprydda har sin förklaring i, att vi valt att delta i #movember. Mustascher mot prostatacancer.

                                                      Känns bilden igen....Johan pratar:)


                          Mamma och Pappa pratar om hur man skall hålla reda på alla barnen;)

                                                               Even grymt fokuserad!



Lyndon var helt fenomenal denna helg, och är en ruskigt säker kock. Lammet denna gång var ÄNNU mörare och smakrikt än vanligt. Blev en jättehit bland barnen på måndagen:)



                       Barbro tar i så det knakar, när hon gör sin superläckra Wasabiremoulad....

                             Man kan ana att Herr Ederström känner sig en smula segersäker:)




Det som kännetecknar TSSR årgång 2014 ÄR matglädje. Vi har fruktansvärt kul tillsammans i köket, och trivs oerhört bra ihop. Ingen soloshow, ingen fixstjärna, utan fem väldigt glada skolkockar, som verkligen jobbar som ett LAG. Tror att detta kommer att ta oss väldigt långt i tävlingen. Det finns utrymme att göra en miss, eller halka efter i sitt tidsschema, för man kan då vara säker på att någon steppar in och stöttar upp. Precis som det skall fungera i en skolrestaurang. En för alla och alla för en.


Under lördagen kom "min" kockprofil ner och hälsade på, och man gick nyfiket runt och pratade med lagmedlemmarna. Givetvis fick man smaka, och självklart valde man då Evens efterrätt. Mums, var kommentaren.

Ju närmare vi kommer tävlingen, desto mer skall jag försöka intensifiera rapporteringen av vad som händer och sker, här på denna blogg. Vi vill ju att så många som möjligt skall få följa vår vecka i Luxemburg. Missa nu inte att följa detta unika lag, i kampen om VM guld:) På återhörande




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar