onsdag 4 juni 2014

Niornas bal....

Igår var det dags igen, för en av årets höjdpunkter. Niornas bal. Vi hade börjat jobba med maten redan i fredags, för att göra detta till ett minnesvärt ögonblick för våra elever och pedagoger.
Det blev det också. Både för dom och oss. När vi låter all den kreativitet vi besitter, flöda ut över ett buffébord, och konsumeras av sveriges mest matglada gäster, kan resultatet inte bli annat än lyckat. Här följer ett bildsvep
 
        Helena & Khandan i full färd med att bygga upp dekorationerna. En väl så viktig del.........

...och det är alltid nära till skratt med min personal....

          Den mest dynamiska trion i världen....Helena; Pari & Khandan. vad vore jag utan dom...

Helena & undertecknad i full färd med att göra tunnbrödskorgarna, fyllda med Rostbiff och en mango och gul tomatsalsa med koriander och chili...blev grymt poppis....

               Johan Gustafsson, Helena & det sicilianska yrvädret Silvia Puccio strålar ikappp

 Så otroligt snygga grabbar. En av de bästa sakerna med balen...att beskåda klädprakten....

                                                  Kolla bara in dessa två skönheter..................

              Mingel innan middagen. Många som sprang och tittade när vi jobbade med buffén.....


                                      ....och så här praktfullt blev bordet, när allt var färdigt...


 En otroligt god potatis. Färskpotatis som kokats, fått ånga av och sedan vänts i aioli. Har sedan stått ett dygn innan massor med färsk bladpersilja och havssalt vänts ned. Ett mycket roligare och mer smakfullt alternativ än konventionell potatissallad..

 Underbart god och dekorativ grönsallad, med massor med granatäpple. Kan det bli vackrare....

                 BBQ marinerade majscobetter, som grillats och som garnerats med physalis....

              Tunnbrödskorgarna som jag beskrev tidigare i inlägget. Blev oerhört vackra....

Lax & scampispett, som legat i en lime & saffransmarinad och sedan stekts i ugn. Det blir en helt fantastisk färg på laxen, när den får marinera i saffran...

 Hittade ett recept på Kentucky fried chicken i Jamie Olivers kokbok ""Mat för hela året". Den blev helt fantastiskt god, och serverades med en egen chilibearnaise. Kvällens populäraste rätt..

Dry-rubbad kraventrecote, som vi stekte och skivade. Tomattortillabröd. Tahinisås (tahini, citron, persilja, honung, citronsalt & olivolja.....här kunde gästerna göra sin egen wrap....

 ...och längst ned på bordet var den sallad som också skulle in i wrappen. Vikentomater, gurka, kikärtor, mynta, basilika, citron, havsalt & olivolja
 
Hur nöjd vår gastronomiske rektor Tommy Hellsten var, syns väldigt tydligt!!!!

                                                            Dags att leta rätt på sin sittplats...

                             Som Ni ser så är det alltid njutningsfullt att få krama Marcela:)

                    Givetvis höll jag det obligatoriska talet, där vi också utser "årets matgäst"

                                                                och i år föll valet på
MOSE ADKEME HAKIN 9P1

”För sitt alltid lika glada humör, sin positiva inställning och för den respekt han visat Mättpunktens personal

 Helena tillsammans med Charlotte Westman, klassföreståndare för den klass som vann vår recepttävling förra året.

                     ...och här blev då då ÄNLIGEN dags att få börja äta av alla godsaker...

         Rektor Tommy, ser mer än lovligt nöjd ut, när han står o gör sig redo att ladda tallriken....

 
                                                         Ytterligare klänningsprakt...

                                  Marcela och Charlotte sprang skytteltrafik till buffébordet...

 ....och Marcela utnämner vi till årets gladaste matgäst...ett pris hon vinner nästan varje år....



 Vad säger man? Så otroligt elegant, och detta var mina personliga klänningsfavoriter denna kväll.

                                                                   Fler nöjda gäster!!!

Vad säger man här?? Helena har ju inte direkt tråkigt, verkar det som...men man skrattar ofta och gärna i vår underbara Gabi Morales sällskap:)))



Khandans efterrättsbord, med sirap, kokos & smördegstrianglar samt hennes egen nötfria baklava. Mina personliga favoriter. Åt väl tio av varje, skulle jag tro..


Här dukar vi upp med Helenas underbara limepaj och den vidunderliga Banoffetårtan med jordgubbar. Som ni förstår av bilderna så var detta en helt fantastisk kväll. Trots att det blir ett femtontimmarspass, så är all den positiva energin kring denna kväll såpass livgivande, att man orkar hur mycket som helst.

Glöm nu inte att komma till Kungsträdgården lördagen den 7:de juni 17.00. Stort och tungt möte i Kockduellen, där jag möter Ola Håkansson.

http://www.smakapastockholm.se/kockarna/kocktavlingen/

På måndag så är det ny träning med TSSR, och denna gång i Ljungby. Vi hoppas då ha tagit ytterligare ett stort kliv framåt i tillagningen av VM maten.

Nu räckker det för idag tror jag minsann. Ha det gott.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar